Logo=BohemianBards-01.png
Wie in Praag is geweest kent deze straatmuzikanten. Elke zomer kunt u genieten van sfeervolle middeleeuwse muziek en verhalen. Bohémian Bards vullen de steegjes en het oude middeleeuwse plein van Praag met hun authentieke, meditatieve en ook opzwepende muziekstijl. Hoog tijd dat ze op enkele leuke Middeleeuwse of Keltische festivals in Nederland te zien zijn. Vandaar deze pagina, om ze bij u onder de aandacht te brengen...

Muziek van de groep Bohemian Bards is geïnspireerd door de muziek van de middeleeuwen van de 13e tot de 15e eeuw. Naast de replica's van historische instrumenten zoals doedelzakken, schalmeien, cister (cistre) en viool (fiddle), speelt de band ook met de hedendaagse instrumenten; basgitaar, moderne drums. De moderne arrangementen van middeleeuwse liederen worden gezongen in het Tsjechisch, latijn en in de oude Galicische taal. De groep Bohemian Bards speelt hun eigen instrumentale composities maar ook  historische muziek. Deze mix van historisch en moderne stijlen en instrumenten levert progressieve muziek op. Het eigen geluid van Bohemian Bards past prima op festivals als o.a. CastleFest of Gebroeders van Limburg Festival.

Ron van Gils
Westewagenstraat 60
3011 AT Rotterdam
mail[at]ronvangils.nl
0653166882


 

 

Bohemian Bards slaan hun vleugels uit en zoeken optredens in Nederland, als Castlefest of Gebroeders van Limburg Festival, of andere Keltisch/Medieval festivals.
Ron van Gils neemt de honneurs waar in Nederland en België. 
Voor meer informatie:

Beste Ron van Gils wij willen graag meer informatie over Bohemian Bards: