Uw OERVERHAAL is hét ware verhaal
over uw organisatie.

 

Onder alle bewegingen en uitingen die uw organisatie maakt, ligt een verhaal ten grondslag. Dit OERVERHAAL is de inspiratiebron voor elke organisatie, de sleutel voor vernieuwing en verdere ontwikkeling..

Bijvoorbeeld de keuze van leveranciers en/of partners, de klanten die in uw bestand staan, uw pand en de inrichting, de medewerkers op uw loonlijst, de zzp-er die u inhuurt, uw producten en diensten of de taal en beelden die u gebruikt. Kortom: het gedrag van uw organisatie, ook wel Collective Body Language genoemd, bepaalt of mensen zich met u willen associëren, zich nog aangesloten voelen of niet. 

Onbewust vertellen alle bovenstaande acties het "ware verhaal" over uw organisatie. U zult zien dat bovengenoemde punten elkaar regelmatig in de weg zitten en daardoor, onbedoeld, geen congruent signaal uitzenden. In de praktijk levert dit maar al te vaak een slordige beeldvorming over uw organisatie op. De moderne mens is sensitiever dan ooit voor dit soort inconsequenties. Uw organisatie wordt genegeerd of genadeloos afgestraft.

Aandacht geven en het bewust worden van uw oerverhaal 
levert per direct wat op.

 

 
12119086_1143821292312903_6877255084040967503_n.jpg
Ron van Gils is creacoach en business creative (Business Development) . Hij is een ondernemer met expertise op vernieuwing, creativiteit en verhalen. Van Gils leert mensen en bedrijven binnen de gestelde kaders anders te denken en te doen. Met als focus betekenis, waardecreatie en onderscheidend vermogen op markt- product- en organisatie ontwikkeling.
 

Van Collective Storytelling
naar Collective Storydoing

Een oerverhaal heb je nodig om in actie te komen met je organisatie. Als je een oerverhaal alleen maar vertelt, dan gebeurt er niets. Creëer nieuw aanbod, prikkel de organisatiecultuur, koester tegendraadse en activeer apathische medewerkers. Maak je totale omgeving medespeler aan je oerverhaal en de magie start...

Zorg dat iedereen altijd antwoord kan
geven op de vraag "Wie zijn ik?".

 

Waaruit bestaat een oerverhaal?

1) een omschrijving van het karakter, de stijl, de sfeer en de cultuur van uw organisatie

2) een omschrijving van de activiteiten waarbij uw organisatie zich thuis voelt en van het podium (de podia) waarop de organisatie zichtbaar is

3) Een omschrijving van iedere medespeler aan het oerverhaal (en vergeet je vijanden niet!)

4) Een omschrijving van de grote uitdaging: waarom ben je als organisatie op de wereld bent gezet?